Medische werking Stormvogels Haasrode

 Thomas Boon en Jonas Huyghe verzorgen de (para)medische begeleiding van de jeugd van de Stormvogels en Jonas deels ook de eerste ploeg..


Jonas is sportkinesitherapeut en eveneens therapeut van de U20 Nationale volleybalploeg. Voordien liep hij stage bij de U21 van OHL. Hij speelde alle jeugdcategorieën in de club tot in onze P2 en P4. Momenteel is hij intensief bezig met duatlon en uitbouwen van zijn eigen carrière!

Thomas is ook sportkinesitherapeut en eveneens hoofdkiné Heren A Volleybal Haasrode Leuven en van de Nationale Volleybalploeg. Hij doorliep, als voetballer ook al de jeugdcategorieën binnen de club en is  momenteel nog actief bij het D-team van Haasrode. 

 Enkele voorwaarden zijn voor hen heel belangrijk. Zij zijn van mening dat er vaak in de beginfase van een (opkomende) blessure teveel tijd verloren gaat. Mits een kleine aanpassing/behandeling kan een potentiële grote blessure snel in de kiem gesmoord worden. Vandaar dat ze  volop willen inzetten op bereikbaarheid en zichtbaarheid zodat we elk klein probleempje op tijd kunnen bekijken. 

Preventie:

Zij zetten ook in op preventieve stuk en hebben een globaal oefenschema uitgewerkt voor de jeugdspelers. Het is de bedoeling dat ze dit voor of na de training uitvoeren om zo het risico op blessures te verminderen. 

Praktisch: 

Er is telkens iemand van hen  aanwezig op woensdag van 17:30 tot 18:30, waarbij we telkens de trainingen van de u12 tot u21 aandachtig zullen volgen. Dit is een eerste moment dat zowel spelers, trainers alsook ouders hen kunnen aanspreken over een mogelijk probleem. 

Ze hebben een apart e-mailadres gemaakt (stormvogels.medisch@gmail.com) waar ze bereikbaar zijn buiten de bovenstaande uren. ze zijn beide ook telefonisch bereikbaar, waar ook gebruik van gemaakt kan worden (Jonas: 0471/116503 en Thomas: 0476/039025). 

Ze voorzien geen vast moment bij de leeftijden onder de U12 aangezien ze de inschatting hebben gemaakt dat hier een verminderde kans is op blessures (wegens het nog afwezig zijn van de groeispurt).  Mocht hier toch een probleem voordoen, zijn ze uiteraard bereikbaar via de hierboven aangehaalde kanalen. 

Mochten er toch grote blessures optreden die verder onderzoek of een doktersbezoek nodig hebben, mogen ze altijd op de hoogte gebracht worden. Op deze manier willen ze ook de mogelijkheid aanbieden dat ze als centraal informatiepunt dienen en dat we eventueel mee op zoek kunnen gaan naar een oplossing.

Indien er toch een revalidatie dient opgestart te worden in de praktijk, dient dit steeds te gebeuren op doktersvoorschrift. Voor een optimale en  rechtstreekse  opvolging (qua heropstart trainingen, contact met trainer,…) adviseren  we een revalidatie  in onze praktijk (kinepraktijk-rafael-boon.be).  Mocht er gekozen worden om naar een collega- kinesist te gaan, kunnen ze ook hier tussen de desbetreffende kinesist en de club staan als informatiepunt. 


Dit alles staat uiteraard in het teken van de speler zoveel mogelijk plezier en speelminuten te laten beleven en zij dragen op deze manier hun steentje daartoe bij! 



{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x